İsveçli eski çağlardan beri bilinen ve kullanılan bir şifalı bitkidir.Bitki pişmiş veya taze yenebilir. Yaprakları ıspanak yaprakları gibi yenilebilir.
Vitamin ve protein kaynağı şalgam kök fazla% 80 oranında su içerir ve (örneğin, kalsiyum, fosfor, potasyum, magnezyum, sülfür, yağlar ve proteinlerin ve vitamin A, B ve C, iyot ve şekerler gibi mineraller, çok zengindir % 7.4). Yaprakları demir ve bakır yönünden çok zengindir çorbalarda kullanıla bilir ve bu yemeklere hoş aroması, aynı zamanda iyileştirici özelliklere sahiptir. Şalgam satın aldığınızda küçük olanlar tatlıdır büyük şalgam odunsu dokuya sahip olabilir. Ayrıca lekeleri olmadan pürüzsüz şalgam seçin. Buzdolabında bir hafta içinde tükedebilirsiniz.
C vitamini içeriği, çeşitli kanser formları, mide kanseri, pankreas veya mesane, aynı zamanda astım ve bozuklukları önlemeye yardımcı olan güçlü bir antioksidan açısından zengin Göz, tümörler şalgam mükemmel bir çözüm olabilir.
C vitamini içeriği, çeşitli kanser formları, mide kanseri, pankreas veya mesane, aynı zamanda astım ve bozuklukları önlemeye yardımcı olan güçlü bir antioksidan açısından zengin Göz, tümörler şalgam mükemmel bir çözüm olabilir.
Düşük tansiyon şalgam kalp hastalığının tedavisinde , anjin ve kan basıncı düşürücü. Şalgam tüketimi ve obezite veya diyabet riskini azaltır. Tedavisi için kök ve yerelması yaprakları ve tohumları her ikisini de kullaılabilir.
Depresyonu rahatlatır şalgam stres, anksiyete ve depresyon mücadelede gerçek bir silah olan B1, B2 ve B4 olarak B vitamini aralığının önemli miktarda, içerir.
Abseleri tedavi etmek için kullanılır ve çıban tedavisi içinde kullanılır. fırında, temizlenmiş şalgamı kabuklu olarak pişirin pişirin.Lapa olarak uygulanır. Lapa günde iki kez sürülüp bandajla sarılmalı.
öksürük ve bronşit şurubu şalgam olağanüstü söktürücü özellikleri ve bronşit tedavisinde önerilen ve öksürügü rahatlatmak için kullanılır.
şalgam yaprakları beta karoten açısından zengin olan ve romatoid artrit ya da diğer dejeneratif hastalık oluşumu vücudu korumak için yeteneğide vardır.
şalgam yaprakları beta karoten açısından zengin olan ve romatoid artrit ya da diğer dejeneratif hastalık oluşumu vücudu korumak için yeteneğide vardır.
Kontrendikasyonlar
Şalgam suyu mide ülseri veya gastrit muzdarip insanlar için tavsiye edilir, ancak böbrek, bağırsakları kronik hepatit i karaciğer sorunları, tiroid problemleri olan insanlar şalgam tüketimini sınırlamak gerekir ya da tiroid bezinin çalışmasını engelleyebilir maddeler içerdiğindendikkatli kullanılmalı Yenen ham şalgam bazen mide bozukluğu olan kişiler için sorun oluşturabilir. Bu durumda, hafif kaynatılması tavsiye edilir.
Bitkinin idrar söktürücü özellikleri, üriner ürik asit taşları, sistit ve gut tedavisinde mükemmel bir çözümdür Vücuttan ürik asit ortadan kaldırır, çünkü geleneksel tıpta, şalgam yaprakları, gut ve artrit için bir çare olarak kullanılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder