23 Eylül 2017 Cumartesi

KARALAHANA YEMEĞİ

KARALAHANA YEMEĞİ

Blog okurlarımız yöresel yemek yapmaya ne dersiniz? Bugüne kadar yediniz mi bilmiyorum ama bir Karadenizli olarak denemenizi tavsiye ediyorum. Biraz Karadeniz'e uzanıp hadi karalahana yemeği yapalım…

MALZEMELER
1 demet karalahana
1 orta boy soğan

2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 çay bardağı mısır yarması
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pul biber

YAPILIŞI
Karalahanaları ince ince doğrayalım. Ardından doğradığımız karalahanaları bir müddet suda bekletip sularını iyice sürelim. Soğanı yemeklik olarak doğrayın. Tencereni

zin içine tereyağı, zeytinyağı ve soğanları ekleyerek kavurun. Ardından salçayı ekleyip biraz daha kavuralım. Karalahana, yarmayı ilave edip karıştırın ve suyunu ilave edin. Karalahana ve yarma yumuşadıktan sonra haşlanmış kuru fasulyeleri ekleyin. Ardından tuz ve baharatları ilave ederek pişmeye bırakın. Tüm malzemeler piştiğinde ve yemek kıvam aldığında ocaktan alabilirsiniz.

AFİYET OLSUN…






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

FİLENİN HAYATIMIZDAKİ YERİ

  FİLENİN HAYATIMIZDAKİ YERİ         Maharetli eller şimdi değişik ve birbirinde şık çanta ve fileler yapıyorlar. Bir tarafdan doğ...