Malzemeler
- Pancarları yıkayıp, kabuklarını ince halde soyalım.
- Üzerine çıkacak kadar kaynar su döküp kaynamaya başladıktan sonra 10 veya 25 dakika kadar kaynatalım.Haşlanması sizin damak zevkinize göre sert veya yumuşak.
- Çatal batırıp pişip pişmediğini kontrol edebiliriz.
- Delikli kepçe ile pancarları sudan çıkarıp geniş bir kaba alalım.
- Biraz ılındıktan sonra küp küp doğrayalım. Kavanozlara alalım. Aralarına 1-2 diş sarımsak yerleştirelim. Sarımsakları ortalarından keserek pay edebiliriz
- Ilıyan haşlama suyuna tuz, sirkeyi karıştıralım.
- Kavanozlara paylaştıralım.
- Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatalım.
- Serin bir ortamda beklemeye alalım. Birkaç gün sonra yemeğe hazır hale gelir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder