MOR LAHANA SALATASI LOKANTA USULÜ
Lokanta Usulü Mor Lahana Turşusu
Malzemeler
2 adet orta boy mor lahana
1, 5. Yemek kaşığı kaya tuzu
2 limon suyu
1 su bardağı elma sirkesi Üzüm de olur
2 adet orta boy mor lahana
1, 5. Yemek kaşığı kaya tuzu
2 limon suyu
1 su bardağı elma sirkesi Üzüm de olur
Hazırlanışı ;
Lahanaların dış kabuklarını alıp güzelce yıkayın. Ortadan kesin ve bir patates soyacağı ile kestiğiniz yerden geniş bir tepsiye lahanaları incecik kesin.
Bu şekilde yumuşacık çok güzel oluyor hem de kolay hazırlanıyor.
Lahanaların tümünü bu şekilde hazırlayın.
Üzerine limon sıkın, tuzu serpiştirin, sirkeyi de boşaltın ve güzelce ovalayın.
İsterseniz yarım isterseniz 1 litrelik kavanozlara paylaştırın.
Kapaklarını kapatın ve 2 saat ters bekletip buzdolabına kaldırın. Biz hemen yemeye başlıyoruz ama 2-3 gün bekledikten sonra da açabilirsiniz.
Buzdolabında uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Bu şekilde yumuşacık çok güzel oluyor hem de kolay hazırlanıyor.
Lahanaların tümünü bu şekilde hazırlayın.
Üzerine limon sıkın, tuzu serpiştirin, sirkeyi de boşaltın ve güzelce ovalayın.
İsterseniz yarım isterseniz 1 litrelik kavanozlara paylaştırın.
Kapaklarını kapatın ve 2 saat ters bekletip buzdolabına kaldırın. Biz hemen yemeye başlıyoruz ama 2-3 gün bekledikten sonra da açabilirsiniz.
Buzdolabında uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Özellikle kışın yemeklerin yanında, salatalarla birlikte şahane oluyor. Mutlaka denemelisiniz . şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder