10 Şubat 2015 Salı

ÇITIR TAVUK


 MALZEMELER 

 ÇITIR TAVUK İÇİN;
  • TAVUK PARÇALARI (KEMİKSİZ)
  • GALETA UNU
  • UN
  • 1 YUMURTA
  • BAHARATLAR 
  • KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
ELMA DİLİM PATATES İÇİN;
  • PATATES
  • SIVI YAĞ
BULGUR PİLAVI İÇİN;
  • PİLAVLIK BULGUR 
  • 1 ADET ORTA BOY SOĞAN
  • TEREYAĞ
  • BAHARATLAR
  • SALÇA
Bayanlar bugün ne pişirsem düşüncesi hepimizin problemidir. Bu düşüncenize bugün kolay bir menü ile yardımcı olucam. Dışarda yediğimiz ve çok beğendiğimiz çıtır tavuk evde nasıl yapılır bununla başlayalım. Bunun için ilk önce galeta ununu (veya evde galeta ununuz yoksa bayat ekmeği rondodan çekebilirsiniz.), buğday ununu bir tabağa alalım (unumuzun içine tuz ve isteğimize göre baharat koyabiliriz; karabiber, tatlı kırmızı biber, kekik ) ve 1 adet yumurtayı tabakta çırpalım. Tavuk parçalarımızı ilk önce buğday ununa sonra yumurtaya son olarak da galeta ununa batırdıktan sonra kızgın yağda kızartalım.
Çıtır tavukların yanına patates kızartması ve bulgur pilavının güzel olacağını düşünüyorum. Patatesleri elma dilim olacak şekilde kızartıyoruz. Bulgur pilavımızın ilk öncelikle soğanlarını ince kıyın, tereyağ yağ ile hafif kavurun, dilerseniz üzerine doğranmış sivribiberi ekleyin, biraz daha kavurduktan sonra rende domatesi ekleyin, iyice kavurun. Bulguru ekleyerek 1-2 dakika kavurun ve  sıcak suyu ekleyin.  Tuzunu ve baharatlarını da ilave ederek bir kez karıştırın kapağını kapatın. Kısık ateşte suyu çekene kadar karıştırmadan pişirin. Ocağı kapattıktan sonra kapağın altına havlu kağıt koyarak 10 dakika kadar dinlendirin.

Afiyet Olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

FİLENİN HAYATIMIZDAKİ YERİ

  FİLENİN HAYATIMIZDAKİ YERİ         Maharetli eller şimdi değişik ve birbirinde şık çanta ve fileler yapıyorlar. Bir tarafdan doğ...