MANTARLI TAVUK
MALZEMELER
- MANTAR
- KIRMIZI VE YEŞİL BİBER
- TAVUK GÖĞÜS ETİ
- KIRMIZI ŞALGAM
- SOĞAN
- SIVIYAĞ
- TUZ VE BAHARAT
Tüm sebzeleri yıkayıp şekilde görüldüğü gibi doğruyoruz. Tavuk göğüs etinide yıkadıktan sonra küp şeklinde küçük küçük keselim . Tenceremize önce tavukları koyup suyunu çekene kadar ara ara karıştıralım daha sonra mantarları koyalım mantarlar önce sulanacak sonra suyunu çekecek .Mantarlar suyunu çektikten sonra hepsini bir tabağa alalım tencereye biraz yağ koyup soğanları atalım soğanlar biraz bembeleşince sırası ile havuç biraz kavrulduktan sonra salğam biraz sonra biberler daha sonrasında tabakta bulunan mantarlarıda katıp biraz domates sos ve sıcak su ile pişiriyoruz . İndirmeye yakın tuz ve istege göre baharat atıyoruz karabiber çok yakışıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder