27 Şubat 2015 Cuma

MANTARLI TAVUK


MANTARLI TAVUK


MALZEMELER


  • MANTAR
  • KIRMIZI VE YEŞİL BİBER
  • TAVUK GÖĞÜS ETİ
  • KIRMIZI ŞALGAM
  • SOĞAN
  • SIVIYAĞ
  • TUZ VE BAHARAT  
 
    Tüm sebzeleri yıkayıp şekilde görüldüğü gibi doğruyoruz. Tavuk göğüs etinide yıkadıktan sonra  küp şeklinde küçük küçük  keselim . Tenceremize önce tavukları koyup  suyunu çekene kadar ara ara karıştıralım  daha sonra mantarları koyalım mantarlar önce sulanacak sonra suyunu çekecek .Mantarlar suyunu çektikten sonra  hepsini bir tabağa alalım tencereye biraz yağ koyup soğanları atalım  soğanlar biraz bembeleşince sırası ile havuç biraz kavrulduktan sonra salğam biraz sonra biberler   daha sonrasında tabakta bulunan  mantarlarıda katıp biraz domates sos ve sıcak su ile pişiriyoruz . İndirmeye yakın tuz  ve istege göre baharat atıyoruz karabiber çok yakışıyor.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

FİLENİN HAYATIMIZDAKİ YERİ

  FİLENİN HAYATIMIZDAKİ YERİ         Maharetli eller şimdi değişik ve birbirinde şık çanta ve fileler yapıyorlar. Bir tarafdan doğ...