27 Şubat 2015 Cuma

tavuk haşlama



TAVUK HAŞLAMA



MALZEMELER

  • TAVUK
  • PATATES
  • SOĞAN
  • HAVUÇ
  • SARIMSAK
  • TUZ VE BAHARAT

   Kış günlerinde bağışıklık sistemimizin  güçlü olması lazım biz annelerde çocuklarımız ve eşimiz için elimizden geleni yaparız bende sizlere bugün kolay ve çok faydalı bir yemek paylaşacağım  patates, soğan havuç sarımsak iyice yıkandıktan sonra  isteğe göre doğranır tavuklar yıkanıp parçalara ayrılır .Tüm malzemeler tencereye konur ve önce harlı sonra kısık ateşte  pişirilir .Pişmeye yakın tuz ve baharatları katılır  istenirse yenirken bir parça limon sıkılır şimdiden afiyet olsun sağlıklı günlerle.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

FİLENİN HAYATIMIZDAKİ YERİ

  FİLENİN HAYATIMIZDAKİ YERİ         Maharetli eller şimdi değişik ve birbirinde şık çanta ve fileler yapıyorlar. Bir tarafdan doğ...