EV YAPIMI GÖZLEME
malzemeler
- 1 kg un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 bardak sıvı yağ
- Aldığı kadar su
- maya
- İç Malzemesi pazı soğan baharat ve yağ
Hamuru hazırlamak için, hamur malzemelerinin hepsini koyup karıştırıp kulak memesinden biraz daha yumuşak kıvamda hamur elde ediyoruz. Yoğurduğumuz hamurun üstünü örtüp 15 veya 20 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. Hamur dinlenirken iç malzemeyi hazırlamaya başlıyoruz, pazıları yıkayıp kıyıyoruz ,tencereye önce doğradığımız soğanları koyup biraz bembeleştiriyoruz daha sonra pazıları koyup bir kaç kez karıştırıp tuz ve baharatını atıp hekrar karıştırıp ocağı kapatıyoruz.
Dinlenmiş hamurları önce beze yapıp üstünü örtüyoruz daha sonra ilk yaptığımız bezeyi oklava yada merdane yardımı ile servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz hazırladığımız iç malzemeyi açtığımız hamurun yarısına koyup kalan kısmı üzerine örtüyoruz. Kenar kısımları iyice bastıralımki pişerken iç malzeme dışarı çıkmasın isterseniz kenarlara çatal yardımı ile bastırabilirsiniz. Önceden ateşe konmuş, ısınmış teflon tavamıza hamurumuzu koyalım sık sık çevirelimki yanmasın her iki tarafı kızarınca ocaktan alalım. İsteğe bağlı olarak sıcakken üzerine tereyağ sürelim ,ben pazılı gözleme yaptım siz iç malzemeyi değiştirerek peynirli gözleme, ıspanaklı gözleme, patatesli gözleme, kıymalı gözleme şeklinde yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder