6 Nisan 2015 Pazartesi

KOLAY EL AÇMA BÖREK

KOLAY EL AÇMA BÖREK


MALZEMELER

 1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım bardak su
1 tane kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un

İÇ İÇİN

peynir [istenirse maydanoz]
erimiş tereyağ

Derin bir kabın içine iki bardak unu koyup havuz yapalım havuzun içine sıvı malzemeleri koyalım tuzu ve kabartma tozunu unun üzerine serpelim. Havuzun içindeki sıvıları elimizle karıştırıp homojen hale  getirip undan yavaş yavaş eklelip yoğuralım. Hamurun  tamamını beze yapalım açma tahtanızın veya açabileceğiniz ölçüye göre bezeler değişir  ben beş beze yaptım. bezeleri açabileceğimiz kadar büyük açalım.


Açtığımız yufkayı  eritilmiş tereyağı ile yağlayıp resimde de gördüğünüz gibi  bir kenarına peynir koyalım daha sonra yuvarlayalım yuvarlanmış hamuru elimizle tekrar yuvarlayıp inceltelim daha önceden yağladığımız tepsiye yuvarlayıp koyalım tepsiniz dikdörtgen veya kara ise uzun uzunda koyabilirsiniz.önceden ısıtılmış [200derece] fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim yapması çok kolay olan böreğimizi  yufka açmak zor diyen hanımlarımız hazır yufka ile de yapabilirler.Böreğin içine farklı malzemeler koyarak  peynirli börek, kıymalı börek, patatesli börek, ıspanaklı börek  elde edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

FİLENİN HAYATIMIZDAKİ YERİ

  FİLENİN HAYATIMIZDAKİ YERİ         Maharetli eller şimdi değişik ve birbirinde şık çanta ve fileler yapıyorlar. Bir tarafdan doğ...