FIRINDA DİLİMLİ BAHARATLI PATATES TARİFİ
MALZEMELER
patates
zeytinyağ
sarımsak tuz baharat
Patatesleri iyice yıkayınız hatta daha önce kullanmadığınız bulaşık teli ile de ovabilirsiniz kabuklu yapılacağı için çok temiz olmalı daha sonra patatesin tepside düzgün durması için altını düzleyip kesme tahtasına koyup ince ince dilimliyelim dilimlerken dikkat etmemiz gereken bıçağı sona kadar getirmeyelim.Bir kabın içine rendelenmiş sarımsak kırmızı pul biber tuz ve yağ koyup karıştıralım. patatesleri yağlanmış tepsiye dizelim[yağlı kağıt da olabilir] patatesin dilimlerine fırça yardımı ile karışımdan sürelim kalan karışımı da üzerine sürüp fırına verelim piştiğini anlamak için ara ara kurdan batıra bilirsiniz fırın ısısı da 200 derece yeter. Ani misafir geldiğinde yada hafta sonlarında sofrayı zenginleştirmek için biçilmiş kaftan inanın tabakta duruşu ve lezzeti mükemmel afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder