3 Mart 2015 Salı

BADEMLİ İRMİK HELVASI

                                BADEMLİ İRMİK HELVASI


MALZEMELER
İKİ BARDAK İRMİK
BİR BARDAK SÜT   
BİR BARDAK SU 
BİR BARDAK ŞEKER
İKİ KAŞIK TEREYAĞI
BADEM
İrmiği geniş bir tencereye koyup kısık ocağa koyalım .İrmiğin üzerine tereyağ ve bademleri de ekleyelim karıştıralım.Rengi koyulaşana kadar ara ara karıştıralım. Sütü ve suyu koyup çekene kadar bekleyelim suyu çekilince şekeri ekleyelim ve karıştırıp kapağını kapatalım.biraz sulanacak tekrar suyunu çekince ocağın altını kapatalım. Biraz dinlensin daha sonra servis yapalım AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

FİLENİN HAYATIMIZDAKİ YERİ

  FİLENİN HAYATIMIZDAKİ YERİ         Maharetli eller şimdi değişik ve birbirinde şık çanta ve fileler yapıyorlar. Bir tarafdan doğ...