EV BAKLAVA TARİFİ
MALZEMELER
- 2 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- İki çorba kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- Bir çay kaşığı tuz
- Bir tatlı kaşığı limon suyu
- Alabildiği kadar un
- Bir çorba kasesi ceviz içi
- 200 gram margarin veya tereyağı
- Bir paket mısır veya buğday nişastası
Önce şerbeti hazırlıylım toz şekeri, suyu, limon suyunu bir tencereye koyup 10 dakika kaynatıp
hazırlıyoruz. Baklavamız fırından çıktıktan sonra şerbeti ılıkken dökeceğiz.
Karıştırma kabına yumurtayı, sıvı yağı, sütü, yoğurdu, limon suyunu
koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz. Üzerine unu, tuzu, kabartma tozunu
ilave ediyoruz. Hamuru kulak memesi kıvamından biraz daha sert olana
kadar yoğuruyoruz.
Hazırladığımız hamurdan cevizden biraz küçük parçalar alıyoruz. Aldığımız parçaları avuç içinde bezeler yapalım. Ben 60 beze yaptım tezgaha nişasta
serpip hamurları çay tabağından biraz daha büyük bir şekilde
açıyoruz. Hamurumuzu böyle açarken10 taneyi aralarına nişasta serperek üst üste koyalım.
Katlarımızı hazırlayınca merdaneyle fırın tepsisinin büyüklüğünde
açıyoruz. Tepsiye yerleştirip üzerine ceviz serpip hamurlar bitene kadar
bu işleme devam ediyoruz. Son katı açıp tepsiye serdikten sonra
kenarlarını bıçağın ucuyla bastırarak sıkıştırıyoruz.
Baklavamızı dilim dilim kesiyoruz. Üzerine margarin veya tereyağı
eritip ılık olarak her tarafına eşit olarak döküyoruz.Önceden ısıtılmış 170 derecelik
fırında ortalama 50-55 dakika pişiriyoruz. Üzeri nar gibi kızarana kadar
fırında tutuyoruz.biraz soğumasını bekleyip şerbetini dökelim afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder