BAZLAMA YAPIMI
MALZEMELER
yoğurt
patates
maya
su
Patatesi soyup küçük küp şeklinde doğrayıp bir tencereye biraz tuzla beraber koyalım piştikten sonra rondodan geçirelim biraz soğumasını beklerken yoğuracağımız kabın içine mayayı, bir çay kaşığı şekeri ve ılık suyu koyup bekletelim .Rondadan geçirdiğimiz patatesin içine üç kaşık yoğurt el yakamayacak sıcaklığa gelene kadar da soğuk su ekleyelim yoğurma kapına dökelim biraz daha tuz ekip elimizle karıştıralım sonra azar azar un ekleyerek kulak memesinden daha yumuşak hamur elde edelim.Hamurumuzu sarıp sarmalayarak mayasının gelmesini bekleyelim ,hamurumuz mayalanınca [mayalandığını hamur iki katı kadar kabarınca anlarız] masamızın üstüne kalın şekilde ötümüzü koyalım limondan biraz büyük hamur parçası alıp iki elimizle hamur tahtası yardımı ile beze yapalım yaptığımız bezeleri örtüye koyalım hepsi bittikten sonra üzerini örtelim 15 dakika dinlensin. Dinlemiş hamurdan bir beze alıp hamur tahtası ile inceltelim inceltmeden önce teflon tavayı ocağa koyup altını yakalım ki ısınsın ısınmış tavaya incelttiğimiz bazlama hamurunu koyalım ocağımız çok açık olmasın biraz pişince çevirme tahtası yardımı ile ters düz edelim.Hamurumuzun iki tarafını da çevire çevire pişirelim bazlamalarımız hazır. Patetesli bazlamamızın besin değeride çok yüksek çocuklarımız da damak zevkine uygun.
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder