İç Malzemeler
- Ispanak
- Soğan
- Salça
- Sıvı yağ
- Tuz ve Baharatlar
- Yumurta
- Un
- Süt
- Kabartma tozu
- Svı yağ ve tuz
- Un
- Tereyağ
- Süt
- Tuz
İlk önce ıspanağı yapmakla işe başlayalım. Ispanakları yıkayıp, doğruyoruz. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp kavuruyoruz. Daha sonra salçasını ekliyoruz. Sonraki aşamada doğradığımız ıspanakları ekliyoruz. Ispanakları kavuruyoruz ve baharatlarını ekliyoruz.
İkinci aşamada krep malzemelerini bir kapta çırpıyoruz. Bir kepçe yardımıyla hazırladığımız krep harcını teflon tavaya bir kepçe döküyoruz. Yaptığımız kreplerin içine hazırladığımız ıspanağı koyup sarıyoruz. Sardığımız krepleri bir borcama alıyoruz.
Son aşamada başamel sosunu yapıyoruz. Başamel sosu için ilk önce unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Un kavrulduktan sonra süt ekleyip kaynayana kadar pişiriyoruz. Başamel sosunu borcama aldığımız kreplerimizin üstüne döküyoruz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder