4 Mart 2015 Çarşamba

ISPANAKLI KREP SARMA

MALZEMELER

İç Malzemeler
  • Ispanak
  • Soğan
  •  Salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz ve Baharatlar
Krep Malzemeleri
  • Yumurta
  • Un 
  • Süt
  • Kabartma tozu
  • Svı yağ ve tuz 
Başamel Sos Malzemeleri
  • Un
  • Tereyağ 
  • Süt
  • Tuz
  İlk önce ıspanağı yapmakla işe başlayalım. Ispanakları yıkayıp, doğruyoruz. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp kavuruyoruz. Daha sonra salçasını ekliyoruz. Sonraki aşamada doğradığımız ıspanakları ekliyoruz. Ispanakları kavuruyoruz ve baharatlarını ekliyoruz.
  İkinci aşamada krep malzemelerini bir kapta çırpıyoruz. Bir kepçe yardımıyla hazırladığımız krep harcını  teflon  tavaya bir kepçe döküyoruz. Yaptığımız kreplerin içine hazırladığımız ıspanağı koyup sarıyoruz. Sardığımız krepleri bir borcama alıyoruz. 
  Son aşamada başamel sosunu yapıyoruz. Başamel sosu için ilk önce unun kokusu çıkana kadar  kavuruyoruz. Un kavrulduktan sonra süt ekleyip kaynayana kadar pişiriyoruz. Başamel sosunu borcama aldığımız kreplerimizin üstüne döküyoruz.

Afiyet Olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

FİLENİN HAYATIMIZDAKİ YERİ

  FİLENİN HAYATIMIZDAKİ YERİ         Maharetli eller şimdi değişik ve birbirinde şık çanta ve fileler yapıyorlar. Bir tarafdan doğ...