28 Mart 2015 Cumartesi

EVDE SU BÖREĞİ NASIL YAPILIR

EVDE SU BÖREĞİ NASIL YAPILIR


MALZEMELER

4 yumurta
1 çay bardağı süt
aldığı kadar un 

iç için

peynir
tereyağ ve sıvı yağ 

2 su bardağı unu geniş bir kabın içine koyup  ortasını havuz biçiminde açın. Yumurtaları ve sütü havuza koyup parmak uçlarınızla karıştırmaya başlayın. Katı kıvamlı, parlak bir hamur oluncaya kadar en az yarım saat yoğurun Kıvamına gelip gelmediğini anlamak için bıçakla yarıya bölün. İçinde hiç hava kabarcığı kalmadı ise yeteri kadar yoğrulmuş demektir. Hamuru 11 parçaya bölüp 11 tane beze yapalım yaptığımız bezelerin altını üstünü unlayarak oklavayla tek tek açın. Bıçak sırtından daha ince olacak şekilde incecik yufkalar hazırlayın. Temiz bir çarşafın üzerinde bekletin. Diğer bezeleri de aynı şekilde açın.Peyniri elinizde elinizle yada çatalla ezin isterseniz maydanoz da kıyarak kullanabilirsiniz. Tereyağını eritin[tereyağ ve margarin miktarı vermedim çünkü kişilerin ne derece yağlı  veya yağsız isteğine bağlı ]. Geniş bir tencerede 1 tatlı çorba kaışından biraz fazla olacak dikkat ettiyseniz hamurda tuz yok  suyu kaynatın. Ayrı bir geniş tencerenin içine soğuk su hazırlayın sular çok çok olamlı. Geniş bir tepsiyi yağlayın. Hazırladığınız yufkaları kaynamakta olan suda teker teker yarım dakika kadar pişirin. Kaynar sudan çıkarır çıkarmaz soğuk suya atın. Sudan çıkarırken yufkayı elinizle hafifçe sıkıp fazla suyunu alın. Tepsiye sığması için hafifçe buruşturarak yayın. Her katın arasına bir servis kaşığı tereyağından gezdirin. Yufkaların yarısını döşeyince peynir ve maydanozu koyun. Aralarına yağ serperek diğer yufkaları da aynı şekilde yerleştirin. En üstüne de tereyağı gezdirin.Önceden ısıtılmiş fırını[ 220 derecede ısıtın.] Altı üstü kızarana kadar pişirelim şişmeye başladığında bıçak batırarak çok şişmesini engelleyelim .afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

FİLENİN HAYATIMIZDAKİ YERİ

  FİLENİN HAYATIMIZDAKİ YERİ         Maharetli eller şimdi değişik ve birbirinde şık çanta ve fileler yapıyorlar. Bir tarafdan doğ...