EVDE SU BÖREĞİ NASIL YAPILIR
MALZEMELER
4 yumurta
1 çay bardağı süt
aldığı kadar un
iç için
peynir
tereyağ ve sıvı yağ
2 su bardağı unu geniş bir kabın içine koyup ortasını havuz biçiminde açın.
Yumurtaları ve sütü havuza koyup parmak
uçlarınızla karıştırmaya başlayın. Katı kıvamlı, parlak bir hamur
oluncaya kadar en az yarım saat yoğurun Kıvamına gelip gelmediğini anlamak için bıçakla
yarıya bölün. İçinde hiç hava kabarcığı kalmadı ise yeteri kadar
yoğrulmuş demektir. Hamuru 11 parçaya bölüp 11 tane beze yapalım yaptığımız bezelerin altını üstünü unlayarak
oklavayla tek tek açın. Bıçak sırtından daha ince olacak şekilde incecik
yufkalar hazırlayın. Temiz bir çarşafın üzerinde bekletin. Diğer bezeleri de aynı şekilde
açın.Peyniri elinizde elinizle yada çatalla ezin isterseniz maydanoz da kıyarak kullanabilirsiniz. Tereyağını eritin[tereyağ ve margarin miktarı vermedim çünkü kişilerin ne derece yağlı veya yağsız isteğine bağlı ]. Geniş bir
tencerede 1 tatlı çorba kaışından biraz fazla olacak dikkat ettiyseniz hamurda tuz yok suyu kaynatın. Ayrı bir geniş
tencerenin içine soğuk su hazırlayın sular çok çok olamlı. Geniş bir tepsiyi yağlayın.
Hazırladığınız yufkaları kaynamakta olan suda teker teker yarım dakika
kadar pişirin. Kaynar sudan çıkarır çıkarmaz soğuk suya atın. Sudan
çıkarırken yufkayı elinizle hafifçe sıkıp fazla suyunu alın. Tepsiye
sığması için hafifçe buruşturarak yayın. Her katın arasına bir servis
kaşığı tereyağından gezdirin. Yufkaların yarısını döşeyince peynir ve
maydanozu koyun. Aralarına yağ serperek diğer yufkaları da aynı şekilde
yerleştirin. En üstüne de tereyağı gezdirin.Önceden ısıtılmiş fırını[ 220 derecede ısıtın.] Altı üstü kızarana kadar pişirelim şişmeye başladığında bıçak batırarak çok şişmesini engelleyelim .afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder