MUHALLEBİLİ MİLFÖY
MALZEMELER
1 Paket milföy
2 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı un
3 Yemek kaşığı şeker
1 Adet vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ [margarin]
dövülmüş ceviz
1 paket krem şanti
Milföyler çözüldüğü zaman iki eşit parçaya bölerek yağlı kağıt serilen
fırın tepsisine yerleştirin. Önceden 170 derece ısıtılan fırında milföyler
kabarıncaya kadar pişirin ve fırından aldıktan sonra soğuması için
bekletin. Muhallebisi için de tencereye sütü, unu, şekeri, margarini
ilave ederek kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Muhallebi soğuyunca içine krem şantiyi döküp mikserle çırpın buzdolabına koyun 15 dakika sonra dövülmüş cevizleri de koyup hafif karıştırın. Hazırladığımız muhallebiyi ve milföyler soğuduğu zaman bir tatlı kaşığı ile milföylerin
arasına hazırlanan bu muhallebiden yavaşça yerleştirin. Çünkü milföyler
kabarınca ara kısımlarında boşluklar olacaktır ve bu boşlukların arasına
muhallebiyi koyalım tabağa dizelim üzerine pudra şekeri gezdirelim. Cevizli muhallebili milföy yerine ceviz koymadan da yapabilirsiniz.
Misafirlerimiz geldiğinde veya canımız tatlı istediğinde hemen yapabileceğimiz çok basit bir tatlı görünümü çok şık isterseniz daha da süsleyebilirsiniz çilek, kivi,çikolata,çam fıstığı gibi seçim tamamen zevkinize kalmış şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder