21 Mart 2015 Cumartesi

MUHALLEBİLİ MİLFÖY

MUHALLEBİLİ MİLFÖY


MALZEMELER


1 Paket milföy
2 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı un
3 Yemek kaşığı şeker

1 Adet vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ [margarin]
dövülmüş ceviz
1 paket krem şanti

Milföyler çözüldüğü zaman iki eşit parçaya bölerek yağlı kağıt serilen fırın tepsisine yerleştirin. Önceden 170 derece  ısıtılan fırında milföyler kabarıncaya kadar pişirin ve fırından aldıktan sonra soğuması için bekletin. Muhallebisi için de tencereye sütü, unu, şekeri, margarini ilave ederek kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Muhallebi soğuyunca içine krem şantiyi döküp mikserle çırpın buzdolabına koyun 15 dakika sonra  dövülmüş cevizleri de koyup hafif karıştırın. Hazırladığımız muhallebiyi ve milföyler soğuduğu zaman bir tatlı kaşığı ile milföylerin arasına hazırlanan bu muhallebiden yavaşça yerleştirin. Çünkü milföyler kabarınca ara kısımlarında boşluklar olacaktır ve bu boşlukların arasına muhallebiyi koyalım tabağa dizelim üzerine pudra şekeri gezdirelim. Cevizli muhallebili milföy yerine ceviz koymadan da yapabilirsiniz.


Misafirlerimiz geldiğinde veya canımız tatlı istediğinde hemen yapabileceğimiz çok basit bir tatlı görünümü çok şık isterseniz daha da  süsleyebilirsiniz çilek, kivi,çikolata,çam fıstığı gibi seçim tamamen zevkinize kalmış şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

FİLENİN HAYATIMIZDAKİ YERİ

  FİLENİN HAYATIMIZDAKİ YERİ         Maharetli eller şimdi değişik ve birbirinde şık çanta ve fileler yapıyorlar. Bir tarafdan doğ...