16 Mart 2015 Pazartesi

REVANİ TARİFİ

                                              REVANİ TARİFİ

MALZEMELER
Kek için

 3 yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
2  bardak un
1 kabartma tozu
kıvam tutturacak kadar un

Şerbet için

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 kaç damla limon

Şeker ve yumurtayı iyice çırptıktan sonra sırası ile yoğurt, sıvı yağ ,portakal rendesi ve suyu,irmiğide ekledikten sonra kabartma tozunu ve unu kıvam tutturana kadar dökelim kıvam derken kek kıvamı olacak Tepsiyi yağlayıp kekimizi dökelim döktükten sonra tepsiyi yavaşça yere vuralım ki kek hamuru hepsiye yayılsın . Önceden ısıtılan fırına koyalım üzeri kızarana kadar pişirelim piştiğinden emin olmak isterseniz bir kürdanı keke batırırsınız kek ten çıkan kurdan hamurlu ise pişmemiştir kürdan temiz çıkarsa pişmiştir. Kekin şerbetini kekten önce yapalım soğusun .Kekimizi fırından çıkarınca soğuk şerbeti dökelim üzerine başka tepsi kapatıp şerbetini  çekmesini bekleyelim kek soğuduktan sonra revanimiz hazır dilimleyip  üzerini süslemek için canınız ne isterse kullana bilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

FİLENİN HAYATIMIZDAKİ YERİ

  FİLENİN HAYATIMIZDAKİ YERİ         Maharetli eller şimdi değişik ve birbirinde şık çanta ve fileler yapıyorlar. Bir tarafdan doğ...