REVANİ TARİFİ
MALZEMELER
Kek için
3 yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
2 bardak un
1 kabartma tozu
kıvam tutturacak kadar un
Şerbet için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 kaç damla limon
Şeker ve yumurtayı iyice çırptıktan sonra sırası ile yoğurt, sıvı yağ ,portakal rendesi ve suyu,irmiğide ekledikten sonra kabartma tozunu ve unu kıvam tutturana kadar dökelim kıvam derken kek kıvamı olacak Tepsiyi yağlayıp kekimizi dökelim döktükten sonra tepsiyi yavaşça yere vuralım ki kek hamuru hepsiye yayılsın . Önceden ısıtılan fırına koyalım üzeri kızarana kadar pişirelim piştiğinden emin olmak isterseniz bir kürdanı keke batırırsınız kek ten çıkan kurdan hamurlu ise pişmemiştir kürdan temiz çıkarsa pişmiştir. Kekin şerbetini kekten önce yapalım soğusun .Kekimizi fırından çıkarınca soğuk şerbeti dökelim üzerine başka tepsi kapatıp şerbetini çekmesini bekleyelim kek soğuduktan sonra revanimiz hazır dilimleyip üzerini süslemek için canınız ne isterse kullana bilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
FİLENİN HAYATIMIZDAKİ YERİ
FİLENİN HAYATIMIZDAKİ YERİ Maharetli eller şimdi değişik ve birbirinde şık çanta ve fileler yapıyorlar. Bir tarafdan doğ...

-
TIĞ İŞİ BAYAN HIRKA Bayanlarımızın şıklığına, giyimine ve görünüşlerine ne kadar önem verdikleri hepimiz çok iyi biliriz, Güzel örgü...
-
KALIN ZİNCİR [ÇİFT ZİNCİR ]NASIL ÖRÜLÜR Kalın zincir, çift zincir yada çiftli zincir nasıl örülür diye düşünürken bu örgüyü görd...
-
ŞİŞ VE TIĞLA KORDON YAPIMI Şiş ve tığ ile kordon örmeyi anlatmaya çalışacağım. Önce tığla kordon yapımını anlatacağım ben üç zin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder