MALZEMELER
PALAMUT BALIĞI
SOĞAN
SARIMSAK
LİMON
KIRMIZI VE YEŞİL BİBER
DEFNE YAPRAĞI
YAĞ
TUZ VE BAHARAT
Hanımlar bugün ne pişirsem diye düşünüyorsanız çok besleyici ve kolay bir tarif .Palamutlarımızı temizleyip istediğimiz gibi keselim dilim yada uzunlamasına sizin zevkinize göre. sonrasında bir tabağa koyalım üzerine tuz,karabiber çok az kırmızı biber ve yağ gezdirip elimizle hafifçe balıkları bulayalım.Diğer tarafta soğanları iri iri yarım ay doğrayalım biberleri ve sarımsağı ekleyip tepsiys dökelim üzerine yağ tuz elimizle iyice karıştıralım içine maydonoz da kesebilirsiniz benimkiler sevmediği için katmıyorum belirli aralıklarla balıkları tepsiye dizelim üzerine birer parça limon koyup önceden 180 derecede ısıtılmış fırına koyalım 20 veya 25 dakika pişirelim ara ara kontrol
edelim. Palamutlarımız piştikten sonra sıcak servis yapalım AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder