3 Mart 2015 Salı

FIRINDA PALAMUT

          FIRINDA  PALAMUT
MALZEMELER
PALAMUT BALIĞI
SOĞAN
SARIMSAK
LİMON
 KIRMIZI VE YEŞİL BİBER
 DEFNE YAPRAĞI
YAĞ
TUZ VE BAHARAT
Hanımlar bugün ne pişirsem diye   düşünüyorsanız çok besleyici  ve kolay bir tarif .Palamutlarımızı temizleyip istediğimiz  gibi keselim dilim  yada uzunlamasına sizin zevkinize göre. sonrasında bir tabağa koyalım üzerine tuz,karabiber çok az kırmızı biber ve yağ  gezdirip elimizle hafifçe balıkları  bulayalım.Diğer tarafta soğanları iri  iri yarım ay doğrayalım biberleri ve sarımsağı ekleyip tepsiys dökelim  üzerine yağ tuz elimizle iyice karıştıralım içine maydonoz da kesebilirsiniz benimkiler sevmediği için katmıyorum belirli aralıklarla balıkları tepsiye  dizelim  üzerine birer parça limon koyup önceden 180 derecede ısıtılmış fırına koyalım 20 veya 25 dakika pişirelim   ara ara kontrol
edelim. Palamutlarımız piştikten sonra  sıcak servis yapalım AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

FİLENİN HAYATIMIZDAKİ YERİ

  FİLENİN HAYATIMIZDAKİ YERİ         Maharetli eller şimdi değişik ve birbirinde şık çanta ve fileler yapıyorlar. Bir tarafdan doğ...