10 Mart 2015 Salı

ETLİ LAHANA DOLMASI

                                 ETLİ      LAHANA DOLMASI

MALZEMELER
KIYMA
PİRİNÇ
 BULGUR
SOĞAN
MAYDANOZ
SIVI YAĞ
TUZ ,BAHARAT
SOS İÇİN
 TEREYAĞ
SALÇA
SARIMSAK
HAŞLANMIŞ LAHANA

Derin bir kabın içine  doğranmış soğan,  maydanoz,kıyma pirinç, biraz bulgur , biraz ılık su, sıvı yağ tuz ve isteğe bağlı baharatlar hepsini  koyduktan sonra elimizle iyice yoğuralım. Haşlanmış lahanadan bir parça alıp içine iç malzemeden koyup önce kenarlarda içeri doğru kıvıralım ki yanlardan çıkmasın sonra yukarıdan aşşaya doğru saralım sarma işlemi bitince tencereye dizelim üzerine biraz tuzlu su gezdirip ateşe koyalım o pişerken biz sosunu yapalım bir kaç diş sarımsağı küçük küçük doğrayalım ,tavaya biraz tereyağ koyalım azıcık eriyince sarımsakları atalım aroması çıkınca salça koyalım salçayıda biraz karıştıralım sonra az su koyup  durulaştıralım pişmeye yakın dolmaların üzerine gezdirelim.böylece dolmalarımız hazır afiyet olsun. Anadoluda lahana dolmasına kelem dolmasıda denir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

FİLENİN HAYATIMIZDAKİ YERİ

  FİLENİN HAYATIMIZDAKİ YERİ         Maharetli eller şimdi değişik ve birbirinde şık çanta ve fileler yapıyorlar. Bir tarafdan doğ...